‘Het is altijd mijn droom geweest om een luxe oefenruimte te hebben, waar ik ’s nachts om twee uur mijn gitaar kan pakken zonder dat iemand er last van heeft.’
Deze droom is Studiohotel De Grauwe Kat geworden. Achter op het erf stond een oude schuur en op die plek moest de geluidsstudio komen. Duizendpoot Guus zette eigenhandig een houten droomchalet in zijn achtertuin. Met een state of the art geluidsstudio en drie hotelkamers erin. In de oefenruimte hangen twee Gretschgitaren en prijkt een Ferrari-rode piano. Onder de lessenaar, in de klep, de inscriptie: G. de Groot. Met eigen handen gebouwd. Net als de houten villa eromheen”.

Guus heeft enorm genoten van zijn waar gemaakte droom. Hij was altijd blij als er muzikanten verbleven in zijn studiohotel die met veel passie de mooiste muziek maakten met elkaar. Guus is echter op 29 april 2015 overleden aan de gevolgen van longkanker. Muziek luisteren en muziek maken was grotendeels zijn leven. Zijn wens is dat na zijn dood de muzikanten gewoon blijven komen en kunnen blijven genieten van hun verblijf en creëren van mooie muziek in zijn studiohotel: "Laten ze vooral een borrel op me drinken en zorgen dat ik naar wat moois kan luisteren daar waar ik ook zal zijn”.

Studio Hotel de Grauwe Kat biedt niet alleen de mogelijkheid van het opnemen van muziek, maar ook de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding uw eigen songteksten te schrijven en vervolgens op te laten nemen door Laurens Reij.

Het Studio Hotel is voorzien van een volledig ingerichte geluidsstudio, een woonkeuken en badkamer op de benedenverdieping en boven drie sfeervolle slaapkamers voorzien van warm en koud stromend water.